Abóbora gostosa means delicious pumpkin in Portuguese, so you can find some recipes with pumpkin on this blog. Also other recipes, and a few other snippets that I like to share with you.
29 October 2007
Brunch
A lot of blogging is due, but I have to find the time. So, for now, just two pics of a nice Sunday brunch at Le Passiflore in Ixelles.
Boas fotografias! Mas com esse solinho a iluminar o prato, fiquei a pensar se querias dizer que a foto obtida é de Ixelles ou se foi tirada em Chelas (Bairro de Lisboa). É que aqui isto é cada vez mais o país do Sol, já tenho saudades de uma chuvinha! When you find the way to find time for blogging, publish the recipe here!
Obrigada! E verdade que o tempo foi bom, e em London ainda melhor. Não conheço Chelas, talvez sera pra conhecer na minha proxima visita a Lisboa? Espero que a chuva chegue alí. Aqui vão chegar receitas, uma fantástica com abobora e marmelos - só é preciso um pouco de paciência!
Cooking is a way of relaxing for me.
Already as a kid I loved food. I had a sweet tooth and I started making desserts and baking all kinds of cakes, cookies, pies and pizza.
I taught myself as my mother wasn’t very much into desserts.
My grandfather was though, and we wrote to each other exchanging recipes. After his death my grandmother gave me his notebook with dessert recipes.
Most of my mother’s family are real foodies and very good cooks.
My cooking is not very sophisticated. I like to use good quality ingredients, preferably typical for the season and even better still, coming from someone’s garden.
A few favourites are: pumpkin, sweet potato, Jerusalem artichoke, chestnuts, quince and also really basic ones like potatoes and onion.
I like to make stews, broths and soups.
I still bake occasionally, once in a while something spectacular for which the dough needs to rise for hours.
My cooking bible is Claudia Roden’s ‘The book of Jewish food’, which is popular with my friends and family. It’s a neverending resource of recipes from all over the world, also with less common ingredients, and every dish just tastes delicious.
3 comments:
mm, yummy! Endearing picture.
Boas fotografias!
Mas com esse solinho a iluminar o prato, fiquei a pensar se querias dizer que a foto obtida é de Ixelles ou se foi tirada em Chelas (Bairro de Lisboa). É que aqui isto é cada vez mais o país do Sol, já tenho saudades de uma chuvinha!
When you find the way to find time for blogging, publish the recipe here!
Obrigada! E verdade que o tempo foi bom, e em London ainda melhor. Não conheço Chelas, talvez sera pra conhecer na minha proxima visita a Lisboa? Espero que a chuva chegue alí. Aqui vão chegar receitas, uma fantástica com abobora e marmelos - só é preciso um pouco de paciência!
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